Voetbal - Loting Champions League: Haalbare kaart voor Anderlecht, AA Gent tegen Dinamo Kiev

Vanmiddag om 12 uur werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de derde voorronde van de Champions League. Reekshoofd Anderlecht moet het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen het Ierse Bohemian FC en het Welshe The New Saints. AA Gent, dat geen reekshoofd was tijdens de loting en bijgevolg sowieso een zwaardere tegenstander zou loten, neemt het op tegen de Oekraïense vicekampioen Dinamo Kiev.

Als Anderlecht dit seizoen zijn ambities wil waarmaken, mogen de clubs uit Wales of Ierland geen probleem vormen. Voor AA Gent wordt het dan weer een pak moeilijker. Dinamo Kiev heeft een pak CL-ervaring. Vorig seizoen bereikte de Oekraïense recordkampioen de groepsfase, maar daarin werden ze uitgeschakeld.

Als Gent en Anderlecht zich kwalificeren, komen ze terecht in de laatste voorronde en zijn ze al op zijn minst zeker van de groepsfase in de Europa League in het geval van uitschakeling.

In het geval ze uitgeschakeld worden, komen beide clubs terecht in de laatste voorronde van de Europa League.

De heenwedstrijden in de derde voorronde worden op 27 of 28 juli afgewerkt, de terugwedstrijden staan een week later op 3 of 4 augustus op het programma. Anderlecht en Gent spelen beiden hun heenwedstrijd buitenshuis. (LEK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud