WK voetbal - Brazilië eenvoudig voorbij Chili

Brazilië heeft zich maandag geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Brazilianen versloegen in een Zuid-Amerikaans onderonsje in Johannesburg Chili met 3-0 (rust 2-0), dankzij doelpunten van Juan, Luis Fabiano en Robinho. In de kwartfinales botst Brazilië op Nederland.

Brazilië, een van de topfavorieten voor de eindzege op de Wereldbeker, kwam in de 35e minuut op voorsprong. Het was centrale verdediger Juan die bij een hoekschop van Maicon boven iedereen uittorende en de 1-0 binnenkopte. Amper drie minuten later zaten de 'Goddelijke Kanaries' helemaal op rozen, toen Luis Fabiano op assist van Kaka doelman Bravo een tweede keer te grazen nam.

Chili moest komen na de pauze, maar vond geen openingen in de Braziliaanse defensie. Het team van coach Dunga werd sterker en op het uur trapte Robinho na een vlot uitgespeelde aanval de 3-0 binnen. Chili, dat in de groepsfase nog had overtuigd met fris en aanvallend voetbal, bleek offensief onmondig en kon geen vuist meer maken.

In de kwartfinales neemt Brazilië het vrijdag om 16u in Port Elizabeth op tegen Nederland, dat eerder op de dag in Durban Slovakije uitschakelde. Nederland kwam 2-0 voor via Arjen Robben en Wesley Sneijder, de aansluitingstreffer van Robert Vittek (strafschop) kwam te laat.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud