WK voetbal - Paraguay na strafschoppen voorbij Japan

Paraguay heeft zich dinsdag voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van het WK voetbal. De Paraguayanen haalden het in Pretoria na strafschoppen met 5-3 van Japan. In de reguliere speeltijd en in de verlengingen werd er niet gescoord. De partij werd in goede banen geleid door Frank De Bleeckere.

In de twintigste minuut viel de eerste kans uit de partij uit de lucht. Een poging van de Paraguayaan Lucas raakte echter niet voorbij de Japanse goalie Kawashima. Een minuut later was Japan dicht bij de openingstreffer, maar een knal van Matsui belandde pal op de lat. Na een spektakelarme eerste helft stond het nog steeds 0-0.

Ook in de tweede helft kwam er geen beterschap. Beide teams bleken offensief onmondig en na 90 minuten prijkte de logische 0-0 op het scorebord.

In de eerste verlenging vond de ingevallen Valdez doelman Kawashima op zijn weg en aan de overzijde duwde Villar een vrije trap van Honda in hoekschop. Ook in de tweede verlenging werd niet gescoord, waardoor strafschoppen voor de beslissing moesten zorgen.

In de strafschoppenfase scoorden alle Paraguayanen hun elfmeter, bij Japan trapte Komano op de lat. Bij Paraguay speelde ex-Club Brugge-verdediger Antolin Alcaraz overigens een hele partij.

Paraguay, naast Brazilië, Argentinië en Uruguay het vierde Zuid-Amerikaanse land bij de laatste acht, botst zaterdag in de kwartfinales in Johannesburg op de winnaar van de partij tussen Spanje en Portugal. De clash tussen de Iberische landen wordt dinsdagavond afgewerkt.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud