WK voetbal - Villa schiet Spanje naar kwartfinales

Spanje heeft zich dinsdag als laatste verzekerd van een plaats in de kwartfinales op het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Europese kampioen klopte in een Iberisch onderonsje in Kaapstad Portugal met 1-0, dankzij een treffer van David Villa na 63 minuten. In de kwartfinales wacht Paraguay.

De twee buurlanden maakten er een aantrekkelijke partij van. Spanje begon razendsnel en doelman Eduardo moest meteen Torres en Villa van de openingstreffer houden. Portugal reageerde gevat en Casillas had flink wat moeite met afstandsschoten van Tiago en Ronaldo.

Vijf minuten na rust hadden de Spanjaarden geluk toen een poging van Almeida op Puyol afweek en net naast doel dwarrelde. Spanje reageerde echter meteen en op het uur had doelman Eduardo een knappe reflex in huis op een kopbal van de ingevallen Llorente. In de 63e minuut was het toch raak. Xavi devieerde een pass van Iniesta met de hak tot bij Villa die Eduardo in twee tijden te grazen nam en zijn vierde treffer in Zuid-Afrika maakte.

Portugal, dat nog maar zijn eerste doelpunt op dit WK incasseerde, moest komen, maar het was Spanje dat sterker werd. Sergio Ramos en Villa vonden echter de Portugese goalie op hun weg. Het bleef 1-0, een verdiende zege voor de Spanjaarden. Portugal beëindigde de wedstrijd nog met zijn tienen, na de rode kaart voor Ricardo Costa wegens een elleboogstoot.

Spanje treft zaterdagavond in Johannesburg bij de laatste acht Paraguay, dat eerder op de dag in Pretoria strafschoppen nodig had om Japan uit te schakelen (5-3).

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud