'Blond bijtertje' aast op voetbalploeg Standard

Peter Paul De Vries (foto: Photo News) ©Photo News

Value8, het investeringsfonds opgericht door voormalig aandeelhoudersactivist en 'blond bijtertje' Peter Paul de Vries, is de enige kandidaat-overnemer voor voetbalclub Standard Luik. Value8 bevestigt het nieuws in een persbericht maar geeft geen nadere uitleg. Alleen zou de voetbalclub binnen het luik 'Leisure & Luxury' terechtkomen.

Sinds begin mei bekendraakte dat Margarita Louis-Dreyfus (de weduwe van Robert Louis-Dreyfus) haar belang in de voetbalclub wil verkopen, doken in de media al meerdere namen van overnemers op. Zo gingen bijvoorbeeld Bernard Tapie en Red Bull al over de tongen.

De Vries werd in Nederland bekend als beleggersactivist. Hij was jaren voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Effectenbezitters, zowat de Nederlandse variant van de VFB. Hij verdedigde daar de belangen van 40.000 beleggers.

Met zijn onverdroten lastige vragen aan het management van beursgenoteerd Nederland én zijn regelmatige televisieoptredens waar hij misbruiken aan de kaak stelde, verwierf de Vries in Nederland de bijnaam 'het blonde bijtertje'.

Bedrijven met een goed idee, bij wie het niet lukt het vliegwiel in gang te krijgen

Beleggingsvisie Peter Paul de Vries

Oprichter investeringsfonds Value8

Met Value8, opgericht in 2008, investeert hij in tal van sectoren gaande van milieu tot gezondheidszorg. 'Bedrijven met een goed idee, bij wie het niet lukt om het vliegwiel in gang te krijgen', omschreef hij ooit de bedrijven waar hij in investeert.

Value8 heeft bijvoorbeeld een belang in de beursgenoteerde bedrijven Fornix (farma) en Alanheri (handel in zaden, noten en peulvruchten).

Margarita Louis-Dreyfus erfde het hele imperium van haar man, een commerciële groep die 30 miljard euro waard is. Binnen die groep is Standard niet de enige voetbalclub. Louis-Dreyfus is ook eigenares van de Franse club Olympique de Marseille (OM), en die heeft prioriteit op Standard. Ze zou 32 miljoen euro voor haar aandelen willen krijgen.

Huidig Standard-voorzitter Luciano D'Onofrio heeft een minderheidsbelang in de club. Het is niet duidelijk wat diens plannen met zijn aandelen zijn.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect