1.300 beleggers zoeken tips op VFB-hoogmis

Zaterdag zakten 1.300 actieve beleggers af naar Metropolis Antwerpen voor de jaarlijkse happening van de Vlaamse Federatie van Beleggingsclubs en Beleggers (VFB). Ze vonden er praatgrage toplui van Belgische beursgenoteerde bedrijven en zochten uiteraard naar hete tips. 'Geen gemakkelijke opdracht meer', zuchtte Petercam-fondsbeheerder Johan Van Geeteruyen.

(tijd) Aan de hand van het aantal bezoekers op de jaarlijkse VFB-happening lees je de beursevolutie af. Zaterdag waren er 1.300 betalende beleggers aanwezig, zowat de helft meer dan in 2003. Alleen in het wonderjaar 2000 waren er nog meer bezoekers, maar toen werd het evenement over twee dagen georganiseerd. 'We hebben het geluk dat we in een stijgende beurstrend zitten', erkende Paul Huybrechts. Hij volgt in oktober - tijdens dat andere VFB-evenement Dag van de Tips - Emiel Van Broekhoven op als voorzitter van het VFB. Huybrechts wil dat de VFB uitgroeit tot een club met 10.000 leden, zoals dat ook in 1997-1998 het geval was. Vandaag telt de VFB 6.300 leden, al dan niet via een beleggingsclub.

Liefst 72 organisaties huurden een stand af, een record. 'We moesten een aantal aanvragen weigeren', zei Fonne Hendrickx, de gedelegeerd bestuurder van het VFB. Tussen de standhouders heel wat nieuwe namen zoals de biotechnologiebedrijven Devgen, Galapagos en ThromboGenics. In veel gevallen konden de beleggers hun vragen op de gedelegeerd bestuurder zelf afvuren. Luc Bertrand (Ackermans & van Haaren), Bart Van Coppenolle (Metris), Anton DeProft (Icos Vision) en René Avonts (Quest for Growth) voelden er zich niet te beroerd voor.

Traditioneel gingen de beleggers op zoek naar hete tips. 'De VFB vroeg mij in december of ik in april een kooplijstje zou voorstellen. Toen leek me dat een vrij eenvoudige opdracht, maar nu niet meer', zei Johan Van Geeteruyen, de fondsbeheerder Belgische aandelen van Petercam. Sinds begin dit jaar spurtte de Bel20 onder impuls van de bankwaarden 5 procent hoger naar een recordhoogte. Van Geeteruyen bracht onder meer IBA, CFE en Icos Vision Systems onder de aandacht. 'IBA is voor mij de nieuwe EVS, de koers van CFE houdt geen rekening met de bouwactiviteiten en Icos Vision Systems zal ergens dit jaar profiteren van een herstel van de chipmarkt', aldus Van Geeteruyen.

CDR

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud