'30 deelstaten VS in recessie, 19 bijna'

Volgens het studiebureau Moody's Economy.com waren dertig Amerikaanse deelstaten in september in recessie. Nog eens 19 deelstaten staan op het randje van een recessie. De technische definitie van een recessie is twee opeenvolgende kwartalen van negatieve economische groei. Economy.com hanteert de definitie van een daling van het gemiddelde over zes maanden (maart tot september, nvdr) ten opzichte van de zes voorgaande maanden.

(belga) - Economy.com ziet slechts één deelstaat waar er nog sterke economische groei werd opgetekend: Alaska. Die staat in het uiterste noordwesten is olie- en grondstoffenrijk en kon profiteren van de 'boom' in die sectoren.

De federale hoofdstad Washington (District of Columbia), waar de economie sterk afhangt van de administratieve diensten, kende eveneens een groei.

Vooral het midwesten en het zuid- en noordoosten van de VS zagen hun economie de voorbije maanden vertragen. Aan de andere kant van het land was dat het geval voor Californië, Oregon en Hawaï.

De staten die het meeste risico lopen om de volgende maanden in een recessie te belanden, liggen ten westen van de Mississippi en in het noordoosten, waaronder de staat van New York.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud