Bankiers trekken massaal naar Davos

©AFP

Wall Street bankiers trekken massaal naar Davos om er te lobbyen tegen de plannen van de Amerikaanse president Barack Obama om banken te beperken in hun omvang en commerciële banken te verbieden nog voor eigen rekening te traden.

(tijd) - Vorig jaar blonken de bankiers uit in afwezigheid in het Zwitserse plaatsje, maar dit jaar zijn ze wel paraat, ook om hun imago op te smukken.

In Davos vindt elk jaar de top plaats van het World Economic Forum. Dit jaar is dat van 27 tot 31 januari. De non-profitorganisatie World Economic Forum brengt bedrijfsleiders, politieke zwaargewichten, een select kransje van intellectuelen en journalisten samen. In Davos wordt de wereldactualiteit besproken: politiek en economie, maar ook gezondheid en leefmilieu komen aan bod.

De meeste topbankiers plannen deze week een trip naar Davos. Robert Diamond, topman van Barclays en Vikram Pandit, ceo van Citigroup, stuurden vorig jaar nog hun kat, maar zijn er deze keer wel bij. Goldman Sachs stuurt vijf directieleden, waaronder chief operating officier Gary Cohn.

Bank of America blonk vorig jaar uit in afwezigheid, maar zendt dit jaar zijn nieuwe ceo Brian Moynihan, die eerder al publiekelijk zijn spijt betuigde voor de financiële crisis.

Ook Morgan Stanley-topman John Mack en Josef Ackermann, de topman van Deutsche Bank zullen aanwezig zijn.

Wie ook dit jaar niet zal komen opdagen is JP Morgan Chase-topman James Dimon.

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud