Bijna 40 procent meer nieuwe woonkredieten

De Beroepsvereniging van het Krediet (BVK) heeft tijdens de maand november een toename van 37,5 procent vastgesteld bij het aantal verstrekte nieuwe hypothecaire kredieten in vergelijking met de maand november 2008, toen de financiële crisis haar dieptepunt bereikte.

(belga) -  De verstrekte bedragen laten in november een stijging optekenen met 32,4 procent. 'Maar ook vergeleken met november 2007 vertonen de cijfers nog een duidelijke groei van 20 procent in aantal verstrekte kredieten en 7,5 procent in bedrag,' klinkt het.

De aanvragen van nieuwe hypothecaire kredieten stegen in november met 48,3 procent in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.
De stijgingspercentages zijn volgens de BVK deels te verklaren door het ineenzakken van de particuliere vraag naar hypothecair krediet in november vorig jaar.

'Toch doet de markt het goed door de lagere rentevoeten en het beleid van de overheid om groene investeringen te stimuleren. De sterke vraag naar krediet wijst tevens op een herwonnen vertrouwen van de consument', luidt het nog.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect