Advertentie

Duits ondernemersvertrouwen stijgt verder in juni

Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in juni gegroeid. De zogeheten Ifo-index steeg naar 85,9, van 84,2 een maand eerder.

(Dow Jones) - Vooraf geraadpleegde economen gingen uit van een geringere stijging tot 85,3. Het huidige peil van 85,9 is het hoogste sinds december 2008.

De subindex voor de huidige economische omstandigheden daalde naar 82,4 in juni van 82,5 in mei. De index voor de economische verwachtingen steeg, van 85,9 naar 89,5.

De Ifo-index geldt als een belangrijke barometer voor de Duitse economie. Duitsland is de grootste economie in de eurozone.

ING-analist Carsten Brzeski waarschuwt in een commentaar voor te veel optimisme. 'Het ergste zou moeten voorbij zijn maar de lopende verbetering is waarschijnlijk te zwak om ernstig van een herstel te kunnen spreken', klinkt het. De verdere evolutie van de Duitse economie zal volgens Brzeski aangestuurd worden door twee tegenstrijdige krachten: enerzijds een stapsgewijs maar fragiel herstel van de industrie en anderzijds een verslechterende arbeidsmarkt met mogelijk negatieve gevolgen voor de privéconsumptie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud