Supertrader Pierre Lagrange pleit voor nieuwe Belgische overheidsbank

Het hoofdkwartier van GLG in Londen

Pierre Lagrange, de meest succesvolle Belgische beurstrader, pleit voor de oprichting van een nieuwe Belgische overheidsbank. Dat zegt hij in een exclusief interview met De Tijd dat vandaag is verschenen. 'Waarom geen instelling oprichten zoals de Krediet aan de Nijverheid van vroeger? Die kan de kredieten verstrekken aan bedrijven en gezinnen.'

(tijd) - 'Waarom geen instelling oprichten zoals de NMKN (Nationale Maatschappij voor Krediet aan de Nijverheid) van vroeger? Een door de overheid gecontroleerde bank die leningen verstrekt aan gezinnen en bedrijven. De bestaande banken hebben het door de crisis moeilijk kredieten te verstrekken.' Dat zegt Pierre Lagrange, de co-oprichter van het beursgenoteerde hefboomfonds GLG.

De anders erg mediaschuwe Lagrange roept in zijn eerste uitgebreide interview op om niet bij de pakken te blijven zitten. "Nu kan je wel zeggen: door de recessie en het aangetaste vertrouwen willen mensen niet lenen. Dat is waar, maar je kan intussen wel sleutelen aan de mechanismen die dan bij een terugkeer van het vertrouwen in werking kunnen treden. Vertrouwen is iets wat plots kan komen, zoals de lente plots overgaat in de zomer."

CDR/PS

Exclusief interview

Lees vandaag het exclusieve interview met Pierre Lagrange in De Tijd. Lees meer

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect