Verkopen bestaande huizen VS dalen sterker dan verwacht

foto Reuters ©REUTERS

De verkopen van bestaande Amerikaanse eengezinswoningen zijn in maart sterker dan verwacht gedaald. Dit blijkt donderdag uit cijfers van de National Association of Realtors (NAR).

(Dow Jones) - De verkopen van bestaande Amerikaanse eengezinswoningen zijn in maart sterker dan verwacht gedaald. Dit blijkt donderdag uit cijfers van de National Association of Realtors (NAR).

Het aantal verkochte bestaande woningen in de twaalf maanden tot en met maart kwam uit op 4,57 miljoen, een afname van 3,0 procent ten opzichte van februari.

Het aantal verkochte huizen in februari werd neerwaarts bijgesteld tot 4,71 miljoen.

De cijfers over maart waren lager dan analisten vooraf hadden gedacht. Gemiddeld lag de prognose op een daling tot 4,69 miljoen verkochte huizen.

Steunaanvragen

 

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 18 april iets minder hard gestegen dan verwacht. Dat blijkt donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

Het aantal aanvragen nam met 27.000 toe naar 640.000. Door Dow Jones geraadpleegde economen rekenden gemiddeld op een stijging van 30.000 aanvragen.

Het cijfer voor de week eindigend op 11 april werd bijgesteld naar 613.000 van de eerder gemelde 610.000 aanvragen.

Het aantal verlengde steunaanvragen steeg in de week eindigend op 11 april met 93.000 naar 6,137 miljoen.

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud