Aantal bedrijfswagens in België op record

Drie op de tien bedienden beschikken over een firmawagen die ze ook voor privéverplaatsingen mogen gebruiken. Het aantal bedrijfswagens in ons land is inmiddels gestegen tot 512.000 auto's, een historisch record. Dat schrijft De Morgen op basis van twee studies.

(belga) Een bedrijfswagen als deel van het salarispakket is een courante praktijk geworden. Inmiddels beschikt 28,9 procent van de Belgische bedienden over een bedrijfswagen die ook privé gebruikt mag worden, zo blijkt uit de Bedrijfswagensurvey bij 250.000 bedienden door de dienstengroep SD WORX.

Volgens de federale overheidsdienst Mobiliteit zijn er vandaag ruim 674.000 wagens ingeschreven door een onderneming. Een klein kwart daarvan dient als vloot voor uitsluitend bedrijfsgebonden verplaatsingen. Het overgrote deel (76 procent) van die auto's dient als extra bovenop het loon, zo leert de Company Cars Analysis van de universiteiten van Hasselt en Namen. Dat betekent dat ruim 512.000 werknemers beschikken over een firmawagen die ze zowel voor het bedrijf als voor eigen verplaatsingen gebruiken.

Beide onderzoeken zien jaar na jaar een gestage stijging van het aantal bedrijfswagens in ons land. Jaarlijks komen er minstens 20.000 bij.

foto reuters

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud