Aantal faillissementen daalt in november

In de maand november zijn in ons land 649 bedrijven failliet gegaan. Tegenover november 2006 betekent dat een lichte daling met 1,2 procent. Dit blijkt uit een persbericht van de Federale Overheidsdienst Economie, Algemene Directie Statistiek.

(tijd) - Het aantal faillissementen gedurende de laatste drie maanden bedraagt 2.292, een toename met 10,2 procent tegenover dezelfde periode van 2006.

In de laatste drie maanden was er, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, een daling van het aantal faillissementen in de industrie met 18,2 procent. In de bouwnijverheid was er een stijging met 6,0 procent en in de handel een stijging met 12,7 procent. In de horeca waren er 9,4 procent meer faillissementen. Het aantal faillissementen in transport en andere diensten steeg met 14,2 procent.

Op gewestelijk niveau was er voor dezelfde driemaandsperiode een stijging met 9,1 procent in Vlaanderen, in Wallonië stegen de faillissementen met 10,3 procent, terwijl het aantal faillissementen in Brussel met 13,0 procent toenam.

Koen Lambrecht koen.lambrecht@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud