Aantal faillissementen stijgt tweede maand op rij

Voor de tweede maand op rij stijgt het aantal faillissementen in ons land. In november gingen er 651 bedrijven over de kop, een stijging met ruim 7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. November 2006 wordt hierdoor de op één na zwartste novembermaand ooit.

(belga) Dat blijkt uit cijfers van het economisch onderzoeksbureau Graydon.Van januari tot eind november gingen al 7.012 bedrijven failliet, voorlopig nog 216 minder dan vorig jaar.

Door de hausse van faillissementen in de afgelopen twee maanden verdwijnt de gunstige tendens van begin dit jaar echter als sneeuw voor de zon. Bijna een kwart van de failliete bedrijven was jonger dan vijf jaar. De sluitingen van Star Taxi en Superconfex wogen deze maand zwaar door op de statistieken.

Een deel van de stijging kan worden verklaard doordat een aantal handelsrechtbanken hun kamers voor handelsonderzoek hebben versterkt. Daardoor worden bedrijven in moeilijkheden sneller opgespoord.Vlaanderen en Wallonië doen het nochtans beter dan vorig jaar. De stijging is vooral te wijten aan het Brussels gewest.

Foto Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud