Aantal startende bedrijven groeit fors

Dit jaar zijn in België 62.056 nieuwe bedrijven geregistreerd. De jongste tien jaar was het aantal starters nooit hoger, blijkt uit cijfers van Unizo. Het cijfer betekent een stijging met acht procent ten opzichte van 2005.

De tuinbouwsector kende een opvallende stijging van het aantal nieuwe bedrijven

(belga) - De cijfers werden dinsdag gepubliceerd in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk.

Het cijfer van 62.056 nieuwe bedrijven betekent een stijging met acht procent ten opzichte van 2005. De stijging is het grootst in Brussel. Daar nam het aantal starters toe met 10,59 procent. Vlaanderen klokt net boven het gemiddelde af, op 8,25 procent, en Wallonië noteerde een stijging van 6,34 procent.

"Over het algemeen hebben de administratieve vereenvoudiging en de signalen van de overheid dat ondernemerschap belangrijk is, bijgedragen tot het gunstige klimaat. Ook in het onderwijs en de media wordt de jongste jaren behoorlijk wat aandacht besteed aan ondernemerschap", zegt Hilde Vandamme van de Unie voor Zelfstandige Ondernemers.

Vooral de land- en tuinbouwsector blijkt ondernemers geïnspireerd te hebben. Kort voor het einde van het jaar werd daar een stijging van meer dan 17 procent genoteerd. Ook de bouwsector mocht 10,72 procent nieuwkomers verwelkomen, al bestaat het vermoeden dat het hier vooral gaat om ondernemers in bijberoep.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud