Aegon: winst verkleint in derde kwartaal

(tijd-nieuwslijn/betten) - Verzekeraar Aegon heeft in het derde kwartaal van 2002 een winst behaald van EUR 492 miljoen, tegen een winst van EUR 596 miljoen een jaar eerder. Dit heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De winst per aandeel bedroeg EUR 0,30 tegen EUR 0,43 een jaar eerder. Analisten gingen gemiddeld uit van een winst per aandeel over het derde kwartaal van EUR 0,27.

De omzet daalde ten opzichte van vorig jaar met 6% naar EUR 7.193 miljoen. 'Behoudens onvoorziene ontwikkelingen op de financiele markten en binnen de bandbreedte van de vorige winstverwachting verwacht Aegon dat de winst voor geheel 2002 ongeveer 35% lager zal uitkomen dan de winst over 2001.' Eerder liet Aegon weten een daling van de winst in 2002 te verwachten van 30 tot 35% ten opzichte van 2001.

'De winst in het derde kwartaal komt overeen met onze verwachtingen. De nieuwe productie steeg in de Verenigde Staten terwijl de zwakke financiele markten lagere productiecijfers in Nederland en het Verenigd Koninkrijk in het derde kwartaal tot gevolg hadden. Onze kostenbesparingsprogramma_s liggen nog steeds op schema', aldus bestuursvoorzitter D. Shepard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud