Advertentie

Afrikaanse Unie vraagt om meer controle op financiële markten

Afrika gaat op de G20-top een gezamenlijk standpunt presenteren waarbij om meer toezicht op de internationale financiële markten wordt gevraagd. De huidige crisis kan "een directe bedreiging vormen voor de sociale en economische stabiliteit van het continent", aldus de gezamenlijke tekst.

(belga) - 'Er is nood aan grensoverschrijdende regulering van de financiële markten en er moeten inspanningen worden gedaan om de internationale samenwerking te verbeteren wat het toezicht en de regulering van de financiële systemen betreft', aldus het 'Gezamenlijke standpunt van Afrika' dat donderdag door de Afrikaanse Unie (AU) in Londen zal worden geprestenteerd.

'De crisis is veroorzaakt door de ontwikkelde landen, niet door Afrika', aldus de stellingname. 'Het protectionisme als respons op de huidige crisis moet worden uitgebannen.'

Volgens voorspellingen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal de Afrikaanse globale groei met de helft afnemen en zullen de inkomsten uit export voor de periode 2008-2009 met ruim 50 miljard dollar dalen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud