Amerikaanse huizenprijzen kruipen verder uit dal

De huizenprijzen in 20 Amerikaanse grootstedelijke gebieden zijn in juli met 1,6 procent gestegen op maandbasis. Dat leert de gezaghebbende S&P/Case-Shillerindex dinsdag. Op jaarbasis zakken de prijzen wel nog altijd met 13,3 procent.

(tijd) - 'Deze cijfers geven opnieuw een indicatie dat de prijzen op de Amerikaanse huizenmarkt stabiliseren', zegt David Blitzer, voorzitter van het indexcomité van Standard & Poor's (S&P) in een begeleidende mededeling. 'Maar wij moeten voorzichtig blijven in de komende maanden, gezien de stijgende werkloosheid, het aflopen van een steunplan voor huizenkopers en een mogelijke stijging van het aantal gedwongen verkopen'.

De cijfers voor juli zijn niettemin beter dan verwacht. Volgens een poll van het persbureau Reuters rekenden economen op een stijging van 0,5 procent. In juni waren de Amerikaanse huizenprijzen al 1,4 procent gestegen volgens de index.

De S&P/Case-Shillerindex is een opsteker voor de financiele markten, na teleurstellende cijfers over de verkopen van bestaande en nieuwe woningen in augustus.

De Amerikaanse woningprijzen lagen in juli 32,6 procent onder de piek uit het tweede kwartaal van 2006, aldus nog S&P.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud