Amerikaanse voorraden ruwe olie sterker dan verwacht gedaald

In de Verenigde Staten zijn de wekelijkse voorraden ruwe olie de voorbije week meer dan verwacht gedaald. De benzinevoorraden daalden terwijl een stijging was verwacht en ook de voorraden huisbrandolie daalden meer dan verwacht. In een eerste reactie stijgen de oliefutures na zeven verliesdagen op rij.

(tijd) Dat blijkt uit de cijfers die het Amerikaanse ministerie van Energie woensdag heeft vrijgegeven.

De voorraden ruwe olie daalden met liefst 4,295 miljoen vaten tot 335,430 miljoen vaten. Analisten gingen uit van een daling met 'slechts' 1,3 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden de voorbije week met 0,174 miljoen tot 199,857 miljoen vaten terwijl een stijging met 1,0 miljoen vaten was verwacht.

De voorraden huisbrandolie en diesel ten slotte, niet onbelangrijk in de winterperiode, gingen met 0,445 miljoen vaten achteruit tot 131,914 miljoen vaten. De daling is iets meer dan verwacht. Analisten gingen uit van een achteruitgang met 0,250 miljoen vaten.

Na de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden gingen de oliefutures fors hoger. Tot 16u30 noteerden de futures nog met verlies, de achtste verliesdag op rij. Rond 16.30 uur noteerde de Brentfuture in Londen op 61,57 euro, een stijging met 0,08 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud