Advertentie

Banengroei VS februari lager dan verwacht

De werkgelegenheid in de Verenigde Staten buiten de agrarische sector is in de maand februari met 57.000 banen toegenomen vergeleken met de maand ervoor. Dit blijkt uit het National Employment Report van de Amerikaanse salarisverwerker ADP.

De banengroei is lager dan de door Bloomberg geraadpleegde economen hadden voorzien. Zij gingen uit van een toename van de werkgelegenheid met 100.000 banen. Voor januari werd de toename van het aantal banen neerwaarts herzien van 152.000 tot 126.000.

Het rapport van ADP komt enkele dagen voor het Bureau of Labor Statistics in de Verenigde Staten de non-farm payrolls bekendmaakt, een cijfer dat nauwgezet in de gaten wordt gehouden door de financiele markten.

Analisten voorzien een toename van het aantal banen buiten de agrarische sector met 95.000 in februari, zo blijkt uit de consensus van Bloomberg. Het cijfer wordt vrijdag bekendgemaakt.

Het rapport van ADP is gebaseerd op salarisgegevens van 225.000 bedrijven en 14 miljoen werknemers in de negentien grote industriele sectoren van de Verenigde Staten. De data worden tot en met de twaalfde van elke maand verzameld.

Over de periode 2001-2005 bedroeg de correlatie tussen het ADP-rapport en het cijfer van het Bureau of Labor Statistics 0,90.

Foto Bloomberg

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud