Banken duwen goudprijs omlaag

(tijd-nieuwslijn) - De goudprijs zakt woensdag verder weg door de massale verkoop van het gele metaal door de banken en investeringsfondsen. Op die manier hopen de financiële instellingen de verliezen op de beurs te compenseren. De banken willen met de verkoop van het goud cash geld genereren tussen te komen op de aandelenmarkten indien nodig.

De koers van het goud in Londen bedraagt na de middag 311,25 dollar per ounce. De laatste drie dagen daalde de goudkoers meer dan 4%.

Wereldwijd krijgen de financiële aandelen klappen. Vooral de verzekeringsaandelen staan onder druk. De koers staat onder druk, waardoor de waarde van de aandelenportefeuilles daalt, wat zorgt voor winstwaarschuwingen. Deze waarschuwingen duwen de aandelen nog verder in het rood. Een vicieuze cirkel die zorgt voor paniek op de markten.

In deze situaties vluchten beleggers meestal in risicovrije beleggingsfondsen zoals goud. Dat zorgt voor een stijging van de koers van het goud. De verkoop van goud door banken en investeringsfondsen duwt de koers van het goud echter lager.

Ook de stijging van de dollar ten opzichte van de yen en de euro zorgt voor een stijging van de goudkoers, omdat de koers van het goud uitgedrukt is in dollar. Het goud wordt dus duurder voor buitenlandse kopers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud