Bedrijfsbelasting in België tweede hoogste in EU

België heeft van de 27 EU-lidstaten het tweede hoogste nominale tarief van vennootschapsbelasting. Dat blijkt uit de jaarlijkse Corporate Tax Rate Survey van KPMG.

(tijd) - In de EU scoort enkel Malta slechter dan het tarief van 33,99 procent dat ons land voor vennootschappen hanteert. Vorig jaar stond België nog op de vijfde plaats.

Het dienstverlenend bedrijf KPMG onderzocht de belastingtarieven in 106 landen. Voor het eerst sinds 1994 heeft niet een van de landen die in de studie werden opgenomen tijdens het voorbije jaar hun belastingtarief voor bedrijven verhoogd.

Het gemiddelde belastingtarief voor bedrijven wereldwijd is het afgelopen jaar met bijna 1 procentpunt gedaald tot 25,9 procent. De Europese Unie staat aan de leiding in de race naar de laagste vennootschapsbelasting. Het gemiddelde tarief bedraagt er 23,2 procent tegenover 24,2 procent vorig jaar.

Het gemiddelde in de OESO-landen bedraagt 26,9 procent, in Latijns-Amerika 26,2 procent en in de regio Azië-Stille Oceaan 28,4 procent.

Lees meer in De Tijd van dinsdag 9 september op pagina 9.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud