Beige Book (Fed): economische groei steviger

(tijd-nieuwslijn) - De Amerikaanse economie nam in de maanden oktober en november een steviger ritme aan. Dat meldt de Federal Reserve woensdag in haar Beige Book. Het Beige Book geeft aan de hand van Amerikaanse regionale cijfers een overzicht van de economische situatie en werd dit keer samengesteld door de Dallas Fed.

Uit het Beige Book blijkt dat de arbeidsmarkt er verder op vooruit gaat. De economische groei is steviger, maar in sommige regio's slabakt de economie nog altijd. Er is kostendruk maar de prijzen van goederen en diensten, op energie na, blijven stabiel.

Fabrikanten gaven aan dat de activiteit op een gematigd ritme stijgt, de meesten zijn optimistisch over 2005. Daarentegen melden winkeliers dat de verkoop in oktober tegenviel. De huizenmarkt bleef stabiel. Vooral in New York waren er tekenen dat het toerisme herstelt.

De beveiligingssector deden het opvallend beter dan het vorig rapport. Bankiers melden wat minder vraag naar kredieten. De terugbetalingscapaciteiten blijven ongeveer ongewijzigd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud