Beige Book in lijn met eerdere toespraak Bernanke

De economische groei in de meeste regio's in de Verenigde Staten is 'gematigd' in oktober en november. Zo blijkt uit het Beige Book. De groei van de consumentenbestedingen en een solide expansie van de dienstensector compenseren de zwakte in de huizen- en autosector.

(tijd-nieuwslijn) De inhoud van het Beige Book ligt in lijn met de uitspraken van Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve, tijdens zijn toespraak dinsdagavond. Hij erkende dat de economie op korte termijn wat slabakte maar dat die volgend jaar opnieuw zou aansluiten bij de langetermijntrend.

Het Beige Book is een rapport, overigens vernoemd naar de kleur van zijn kaft, dat aan de hand van Amerikaanse regionale cijfers een overzicht geeft van de economische situatie in het land. Het rapport werd steeds een tweetal weken voor een bijeenkomst van de Federal Reserve opgesteld. Het rapport vormt aldus de basis voor de volgende rentebeslissing.

'De vooruitzichten voor de detailhandelsverkopen in de eindejaarsperiode zijn voorzichtig positief', zo zegt de Federal Reserve in het rapport.

Het rapport maakt ook melding van een strakke arbeidsmarkt met gematigde groei van de lonen.

Jan De Schamphelaere

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud