Bel20 zakt 1,3 procent door koersval bankaandelen

De Europese beurzen gaan fors omlaag. Aandelen in de banken- en technologiesector zijn de grote verliezers. De Bel20 zakt ruim 1 procent.

(tijd) -

De bankaandelen hebben het moeilijk. Dexia verliest omstreeks 11.30 uur 3,7 procent. Fortis en Dexia moeten meer dan 2 procent inleveren. Elders in Europa zakken Lloyds TSB en Royal Bank of Scotland 3 procent.

Morgan Stanley heeft zijn advies voor de twee Britse banken op underweigth gezet. 'De bankwinsten hebben dit jaar waarschijnlijk hun piek bereikt, gelet op de vertragende economie in de VS en in het VK, de problemen op de kredietmarkten en het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel.' Merrill Lynch verlaagde bovendien zijn advies voor de verzekeringssector van overweight naar neutral. '

Nokia, één van de zwaargewichten binnen de Europese technologiesector, verliest 3,6 procent na de melding dat de verkoopprijzen voor GSM's volgend jaar zullen zakken. 'Nokia is een grote naam binnen de sector en dat zal het sentiment op de hele beursvloer drukken', klinkt het.

Jan De Schamphelaere

jan.de.schamphelaere@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud