Belgen pessimitisch over economie en werkgelegenheid in 2004

(belga) - Bijna zestig procent van de Belgen vreest dat de situatie op de arbeidsmarkt volgend jaar slechter wordt. Ook wat de economie betreft, ziet de Belg de toekomst somber tegemoet. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten van een grootschalige Europese opiniepeiling. Niettemin behoudt de Belg het volste vertrouwen in de euro.

Afgaande op de voorlopige resultaten van de herfstpeiling vrezen de Europeanen barre tijden. Het vertrouwen in de werkgelegenheid en de economie vertoont een algemene dalende lijn en dat pessimisme straalt af op de politieke instellingen.

Dat geldt niet in het minst voor de ongeveer duizend Belgen die tussen 1 oktober en 7 november werden ondervraagd. Amper 10 procent van de respondenten vermoedt dat de situatie op de arbeidsmarkt in 2004 zal verbeteren. Liefst 59 procent denkt dat de werkgelegenheid volgend jaar achteruit zal boeren. Dat is een stijging met 20 procent in vergelijking met de eurobarometer van de lente van dit jaar.

Iets meer dan de helft van de Belgen denkt dat de economie in 2004 slechter af zal zijn. Ook dat is een stijging van 16 procent in vergelijking met de vorige rondvraag. Elf procent van de Belgische respondenten houdt de moed erin en gelooft dat het de economie volgend jaar beter zal vergaan. De meeste Belgen denken hoe dan ook niet dat de economische kommer en kwel invloed heeft op hun persoonlijke job of financiƫle situatie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud