België aanvaardt richtlijn betalingsdiensten

De ministers van Financiën van de Europese Unie (EU) hebben dinsdagmiddag unaniem een nieuwe richtlijn betreffende de interne betalingsdiensten aanvaard. Ook België gaf uiteindelijk zijn akkoord.

Brussel (belga) Minister van Financiën Didier Reynders gaf zijn fiat, omdat de EU-Commissie de (mondelinge) verzekering gaf dat de nationale wetgeving inzake het consumentenkrediet integraal van toepassing kan blijven.Op deze manier hoopt België de verlenging tot 12 maanden van het krediet op te vangen.

In België geldt de wet op het consumentenkrediet zodra de looptijd van de lening meer dan drie maanden bedraagt.Over de nieuwe richtlijn, die een eengemaakte eurobetalingsruimte (Single Euro Payment Area - SEPA) wil scheppen, wordt al maanden onderhandeld, niet alleen binnen de Raad maar ook met het Europees Parlement. Het akkoord van het EP is nodig om de richtlijn kracht van wet te geven.

Maandagavond sprak europarlementariër Mia De Vits (sp.a) nog de vrees uit dat de nieuwe richtlijn de 'comboys' op de Belgische kredietmarkt meer kansen zou geven.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud