Belgisch bbp stijgt 0,8%

Het Belgische bruto binnenlands product (bbp) is in het tweede kwartaal van 2006 naar volume met 0,8 procent gegroeid, gezuiverd voor seizoen- en kalenderinvloeden.

(tijd) Dat blijkt uit definitieve cijfers van de Nationale Bank. In een eerste raming had die de groei ook al op 0,8% geschat. Op jaarbasis betekent dit een stijging van 2,8%, goed voor een nieuwe stijging van groei, want in het eerste kwartaal bedroeg de groei jaar op jaar 'slechts' 2,3% op jaarbasis.

Het conjunctuurherstel kwam tot uiting in alle bedrijfstakken, zowel de industrie (+0,7%), als in de bouw (+1,8%) en de diensten (+0,7%). De sterkere groei is in belangrijke mate te danken aan de sterkere binnenlandse vraag. Vooral de investeringen van de huishoudens (+3,0%) en van de bedrijven (+3,8%) kenden een sterke vooruitgang. Ook de consumptieve bestedingen van de huishoudens ging met 0,5% vooruit.

De buitenlandse vraag bleef niet achter en kende een stijging met 0,6%. Daarmee wordt de positieve trend van eind 2005 voor de uitvoer van goederen en diensten bevestigd.

In de periode april-juni steeg het aantal werknemers met 0,1% tegenover het voorgaande kwartaal. Op jaarbasis is er een stijging van 0,7% of iets meer dan 30.000 werknemers.

Foto: Belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud