Belgisch ondernemersvertrouwen daalt voor het eerst sinds september

(tijd-nieuwslijn) - De indicator van het ondernemersvertrouwen in België daalde in februari tot -5,9, van -4,4 in januari. Dat maakte de Nationale Bank van België dinsdag bekend. Vooral in de handel was een achteruitgang merkbaar. De conjunctuurbarometer daalde voor het eerst sinds september van vorig jaar.

De daling in februari deed zich vooral voor in de handel, maar ook in de verwerkende nijverheid en in de bouwnijverheid was een achteruitgang merkbaar. Het cijfer voor de verwerkende nijverheid ging van -5,6 naar -6,8. Bij de handel daalde de indicator van -2,3 tot -5,8. In de bouwnijverheid daalde de indicator van -1,0 tot -2,0. In de dienstverlening aan de bedrijven, een sector die niet wordt meegenomen bij de berekening van de conjunctuurbarometer, daalde de indicator van 8,8 in januari tot 6,8 in februari.

De algemene synthetische afgevlakte curve, die door eliminatie van de extreme punten met enkele maanden vertraging de fundamentele tendens van de conjunctuur weergeeft, zet haar opwaartse beweging voort. De indicator steeg van -11,3 in september 2003 tot -9,7 in oktober.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud