Belgisch ondernemersvertrouwen trekt aan in april

De indicator van het ondernemersvertrouwen in Belgie stijgt in april met 2,4 punten tot 3,8 punten. In maart bedroeg de indicator 1,4 punten. Dat meldt de Nationale Bank van Belgie (NBB) dinsdag in een persbericht.

(tijd) De stijging van het ondernemersvertrouwen komt er na een daling in maart. De verbetering is toe te schrijven aan de verwerkende nijverheid en - voor de vierde maal op rij - aan de handel. In de bouwnijverheid, waar de indicator volgens de Nationale Bank op een relatief hoog peil staat, is het ondernemersvertrouwen verslechterd.

De indicator voor de verwerkende industrie steeg met 3,3 punten tot +2,3. In de bouwnijverheid ging het vertrouwen met 3,4 punten achteruit tot 4,0. In de handel steeg de index met 4,0 punten tot 10,3.

De algemene afgevlakte synthetische curve, die met een vertraging van enkele maanden de tendens van de conjunctuur weergeeft, daalt met 0,3 punten tot 3,1 in december 2006. Voor de vijfde maal op rij is deze curve neerwaarts gericht.

Voor de diensten aan ondernemingen, waarvan de resultaten niet in de algemene indicator zijn opgenomen, is de brutocurve opnieuw gedaald, terwijl de afgevlakte curve toenam. De brutoindicator zakte met 1,4 punten tot 13,5 in maart. De indicator van de afgevlakte curve ging 0,4 punten hoger tot 12,9 punten in december 2006.

Dieter Snoeck dieter.snoeck@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud