Advertentie

Belgisch ondernemersvertrouwen verbetert in februari

De indicator van het ondernemersvertrouwen in Belgie herstelt in februari met 1,4 punten tot 3,5 punten. In januari bedroeg de indicator 2,1. Dat meldt de Nationale Bank van Belgie donderdag in een persbericht. Het ondernemersvertrouwen is in februari voor het eerst gestegen na vier maanden van (lichte) daling. Het vertrouwen steeg in alle drie de bedrijfstakken, maar vooral in de handel.

(tijd) De indicator voor de verwerkende industrie steeg met 0,9 punten tot 2,0. In de bouwnijverheid ging het vertrouwen met 2,2 punten achteruit tot 8,3. In de handel was de stijging het grootst: plus 3,3 punten tot 5,8.

De algemene afgevlakte synthetische curve, die met een vertraging van enkele maanden de tendens van de conjunctuur weergeeft, daalt met 0,3 punten tot 3,7 in oktober 2006. Voor de derde maal op rij is deze curve neerwaarts gericht.

Voor de diensten aan ondernemingen, waarvan de resultaten niet in de algemene indicator zijn opgenomen, is zowel de bruto als de afgevlakte curve gestegen. De brutoindicator steeg met 4,9 punten tot 15,6 in februari. De indicator van de afgevlakte curve ging 0,5 punten hoger tot 11,9 punten in oktober 2006.

Roel Verrycken roel.verrycken@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud