Advertentie

Belgisch ondernemersvertrouwen verzwakt in maart

De indicator van het ondernemersvertrouwen in Belgie daalt in maart met 2,1 punten tot 1,4 punten. In februari bedroeg de indicator 3,5 punten. Dat meldt de Nationale Bank van Belgie (NBB) donderdag in een persbericht.

Brussel (TIJD-NIEUWSLIJN) De daling van het ondernemersvertrouwen bevestigt volgens de NBB de lichte terugval die wordt opgetekend sinds het derde kwartaal van 2006. Vorige maand herstelde de index nog licht. Het niveau blijft volgens de NBB wel hoog. De verzwakking deze maand liet zich vooral merken in de verwerkende nijverheid en in de bouw. In de handel werd een licht herstel opgetekend.De indicator voor de verwerkende industrie zakte met 3 punten tot -1.

In de bouwnijverheid ging het vertrouwen met 0,9 punten achteruit tot 7,4. In de handel steeg de index met 0,5 punten tot 6,3. De algemene afgevlakte synthetische curve, die met een vertraging van enkele maanden de tendens van de conjunctuur weergeeft, daalt met 0,3 punten tot 3,4 in november 2006. Voor de vierde maal op rij is deze curve neerwaarts gericht.Voor de diensten aan ondernemingen, waarvan de resultaten niet in de algemene indicator zijn opgenomen, is de brutocurve gedaald, terwijl de afgevlakte curve toenam.

De brutoindicator zakte met 0,7 punten tot 14,9 in maart. De indicator van de afgevlakte curve ging 0,6 punten hoger tot 12,5 punten in november 2006.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud