Belgische economie groeit 0,6 procent in eerste kwartaal

Het Bruto Binnenlands Product (bbp) van België is in het eerste kwartaal van 2007 met 0,6 procent gestegen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2006. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België.

(tijd) Op jaarbasis is de Belgische economie met 2,8 procent gegroeid. Dat betekent dat de bbp-groei lichtjes vertraagt in vergelijking met de voorgaande kwartalen, maar toch krachtig blijft. In het laatste kwartaal van 2006 bedroeg de groei op jaarbasis 3 procent, in het derde groeide de economie nog met 3,3 procent.

In het vierde kwartaal bedroeg de bbp-groei tegenover het voorgaande kwartaal 0,7 procent.

In de bouwnijverheid vertraagde de groei in het laatste kwartaal van 2006 tot 0,7 procent tegenover 2,1 procent in het derde kwartaal van 2006. Ook in de industrie en de diensten viel de groei licht lager uit, maar die bleef duidelijk positief: respectievelijk 0,6 en 0,5 procent.

De buitenlandse vraag heeft de economische activiteit in belangrijke mate ondersteund. De uitvoer van goederen en diensten nam met 2,7 procent toe in vergelijking met het vorige kwartaal. De binnenlandse vraag daarentegen groeide maar met 0,4 procent. Dat is vooral te wijten aan de uitgaven van gezinnen, zowel de private consumptie (0,3 procent) als de investeringen in woongebouwen (0,9 procent).

Peter De Groote peter.de.groote@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud