Belgische economie groeit 3,1 procent in derde kwartaal

Het Bruto Binnenlands Product (bbp) van België is in het derde kwartaal van 2006 met 3,1 procent gestegen ten opzicht van het overeenstemmende kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank van België.

(tijd-nieuwslijn) Dat betekent dat de groei al drie kwartalen lang op een vrij hoog niveau blijft. Ook in het tweede kwartaal van 2006 was er een groei van 3,1 procent en in het eerste steeg het bbp met 2,8 procent.

Ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar bedroeg de bbp-groei 0,6 procent. Het groeicijfer is gezuiverd voor seizoengebonden schommelingen en kalenderinvloeden.

Alle bedrijfstakken tekenden een groei op: 0,5 procent in de industrie, 0,6 procent in diensten en opmerkelijk 1,8 procent in de bouw.

De binnenlandse vraag heeft in belangrijke mate bijgedragen tot de economische activiteit. Vooral de investeringen van de huishoudens (2,1 procent) en van de bedrijven (1,8 procent) zijn er fors op vooruitgegaan. De buitenlandse vraag bleef niet achter. De uitvoer van goederen en diensten veerde op met 4,7 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud