Belgische OESO-indicator daalt voor vierde maand op rij

(tijd-nieuwslijn) - De voorlopende indicator van de OESO voor België daalde in september van 107,4 naar 107,0. De index daalde voor de vierde maand op rij. Dat maakte de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling bekend.

De barometer van de OESO loopt voor op de economische ontwikkelingen en tracht keerpunten in de conjunctuur te signaleren. De Belgische conjuncturele situatie loopt doorgaans voor op de situatie in de hele eurozone.

De voorlopende indicator voor alle OESO-landen zakte in september van 116,2 naar 115,9. In alle landen van de G7, de groep van de zeven rijkste landen, daalde de index, behalve in Italië. De indicator op zes maanden ging voor de vierde maand op rij lager.

In de VS daalde de indicator met 0,9 punt en daalde de zesmaandelijkse index voor de derde maand op rij. De eurozone bleef op hetzelfde niveau als in augustus, maar de zesmaandelijkse index viel voor de vierde maand op rij terug. In het Verenigd Koninkrijk was er een daling met 0,4 punt, in Canada met 0,3 punt en in Japan met 0,2 punt.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud