Belgische producentenprijzen groeien met 3,4 procent

(tijd-nieuwslijn) - In januari 2006, vergeleken met december 2005, is de afzetprijsindex (PPI) voor de totale industrie zonder bouw gestegen met 1,7 procent. Op jaarbasis steeg de index met 3,4 procent. Dat deelt de Federale Overheidsdienst Economie mee.

Een uitsplitsing van de index tussen energie en de rest geeft een stijging met 6,2 procent voor energie en een stijging van 1,5 procent voor de totale industrie zonder energie. Een verdere opsplitsing van de totale industrie zonder energie geeft +1,2 procent voor intermediaire goederen zonder energie, +4,1 procent voor investeringsgoederen, +1 procent voor duurzame consumptiegoederen en +0,5 procent voor niet-duurzame consumptiegoederen.

Als de algemene afzetprijsindex uitgesplitst wordt naargelang van de bestemming, dan zien we een stijging met 1,7 procent op de binnenlandse markt en een stijging met 1,5 procent op de buitenlandse markt.

In vergelijking met januari 2005 is de afzetprijs van de totale industrie zonder bouw gestegen met 3,4 procent. De afzetprijzen voor de Belgische markt stegen met 1,9 procent, voor de buitenlandse markt was er een stijging met 4,0 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud