Advertentie

Bernanke schaart zich achter nieuw stimulipakket

Foto AFP. ©AFP

Het Congres moet een nieuw pakket fiscale stimuli overwegen om de Amerikaanse economie door de crisis te loodsen. Dat heeft de voorzitter van de Federal Reserve Ben Bernanke maandag laten verstaan in een toespraak voor het Congres.

(tijd) - 'Het Congres moet overwegen om maatregelen te nemen die de toegang tot krediet voor consumenten, huiseigenaars, bedrijven en andere ontleners vergemakkelijken', zei Bernanke. 'Dergelijke acties kunnen de economische groei helpen aanzwengelen en jobs creëren.'

Bernanke zei dat het 'aangewezen' is om een pakket fiscale stimuli te overwegen, gezien de toestand van de Amerikaanse economie. 'De economie zal waarschijnlijk zwak blijven voor verschillende kwartalen. Er bestaat een risico op een langdurige groeivertraging, al is het erg moeilijk om voorspellingen te doen.'

Duwtje in de rug

Bernankes toespraak is een duwtje in de rug voor de Democraten in het Congres. Zij waren een tweede voordelenpakket voor de burger genegen, maar Republikeinen en het Witte Huis lagen totnogtoe dwars.

Eerder dit jaar keurde het Congres een eerste pakket fiscale stimuli voor de Amerikaanse burger goed, ook al op aansporen van Bernanke. De effecten daarvan raakten rond het midden van dit jaar uitgewerkt.

Lees hier de toespraak van Bernanke.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud