Beste fondsbeheerder is ... Banque de Luxembourg

Guy Wagner, hoofdeconoom van Banque de Luxembourg ©Emy Elleboog

De Luxemburgse fondsenbeheerder Banque de Luxembourg is donderdag door de zakenkranten De Tijd en L'Echo voor het tweede opeenvolgende jaar bekroond tot beste fondsenbeheerder over alle categorieën op de Belgische markt. Henderson Global Investors en Dexia Asset Management werden respectievelijk de beste beheerder aandelen en de beste beheerder vastrentende fondsen.

(tijd) – De 17 awards die donderdag werden uitgereikt kwamen in handen van 16 verschillende fondsenhuizen. Alleen KBC Asset Management slaagde erin 2 awards weg te kapen. Naast KBC vielen trouwens nog vijf andere beheerders met Belgische roots in de prijzen.

Het succes schrijven de winnende fondsbeheerders onder meer toe aan de gedisciplineerde focus op de prijs die ze betalen voor hun investeringen. ‘Een uitstekend bedrijf kan een slechte investering zijn als de prijs die u betaalt te hoog ligt’, zegt Stéphane Mercier, de opmerkelijke winnaar in de categorie internationale aandelen. Als eerder klein beurshuis gaf het Belgische Mercier Vanderlinden voor het tweede jaar op rij de grote Europese fondsenbeheerders het nakijken.

Dexia Asset Management won voor het tweede jaar op rij de award voor beste beheerder van de vastrentende fondsen. ‘Risicocontrole is de hoeksteen van onze beleggingsaanpak. Op systematische wijze de markt evalueren vanuit verschillende invalshoeken maakt onze aanpak robuust, zelfs in tijden van crisis zoals we de laatste jaren gekend hebben‘, zegt hoofd van de vastrentende fondsen Koen Van de Maele.

De jaarlijkse awards zijn gebaseerd op de prestatie van de beleggingsfondsen tijdens de voorbije vijf jaar. Vooral de regelmaat van de prestatie is een belangrijk criterium. Enkel fondsen die er in slagen om elk jaar opnieuw beter te scoren dan hun sectorgenoten, komen in aanmerking. Op die manier vallen éénmalige uitschieters steevast buiten de prijzen. Behalve op de regelmaat en het rendement worden de fondsen ook beoordeeld op hun risico in een neergaande markt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud