Beurstoezichthouder noemt bericht overtredingen Dexia Nederland voorbarig

(tijd-nieuwslijn) - De Nederlandse toezichthouder op de beurs, de Autoriteit Financiele Markten, noemt de resultaten van het onderzoek naar Dexia Bank Nederland voorbarig. Eerder deze dag maakte het Financieel Dagblad bekend dat het controle-orgaan een waslijst van ernstige overtredingen vaststelde bij de verkoop van leasingproducten door Labouchere, het huidige Dexia Bank Nederland.

De beurswaakhond zegt dat het dossier nog in de onderzoeksfase zit en om die reden nog volledig geheim is. De Autoriteit waardeert wel de inspanningen van Dexia Bank Nederland om met de stichting Leaseverlies tot een overeenkomst te komen voor de gedupeerde klanten van Legio Lease.

Volgens de website van Het Financieel Dagblad zou de beursautoriteit van plan zijn Dexia een boete op te leggen. De Autoriteit Financiele Markten startte in april het onderzoek naar beleggen met geleend geld via effectenlease bij Dexia. Dat onderzoek is volgens ingewijden nu deels afgerond. Bij de verkoop van effectenleaseproducten zou een loopje zijn genomen met de vereisten rondom het zogenaamde know your customer-beginsel, het opstellen van klantenovereenkomsten, saldibewaking en de verkooporganisatie. Duizenden contracten zouden zijn verkocht aan minderjarigen en bejaarden.

Autoriteit-FM zou volgens het Financieele Dagblad van plan zijn Dexia een boete op te leggen vanwege het niet nakomen van de zorgplicht jegens klanten. De bank heeft bezwaar aangetekend. Autoriteit-FM weigert net als Dexia verder commentaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud