'Beurzen scoren in 2008 opnieuw beter'

©AFP

De Brusselse beurs stevent voor dit jaar af op een van de tien slechtste prestaties in de laatste vijftig jaar. Maar voor 2008 jaar wordt een voorzichtige verbetering verwacht. Vooral in groeilanden blijven aandelen aantrekkelijk om in te beleggen. Dat menen alvast de analisten van KBC Asset Management.

(belga) - Die bank was maandag de eerste onder de Belgische grootbanken die haar economische en beleggingsvooruitzichten voor volgend jaar bekendmaakte.

De verwachtingen waren -gezien de subprimecrisis waar de aandelenmarkten momenteel onder lijden- optimistisch. KBC Asset Management verwacht dat we niet afstevenen op een recessie, al zou de economische groei in de VS en Europa ietwat vertragen. De olieprijzen zouden wat gaan dalen, waardoor de inflatie binnen de perken zou blijven. Cijfers over België had de bank nog niet klaar.

Beleggen in aandelen blijft de volgende maanden aantrekkelijk, meent KBC AM. De winsten van bedrijven zijn gezond en aandelen blijven ondergewaardeerd. De vermogensbeheerder beveelt beleggen in groeimarkten aan (Zuidoost-Azië, Turkije en Rusland). Op de Europese beurzen wordt aangeraden selectief te beleggen (dividendrendement), maar -opvallend- ook financiële waarden niet uit de weg te gaan. Die hebben volgens KBC AM een te zware dreun gekregen bij de subprimecrisis en zijn dus ondergewaardeerd.

Foto AFP

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud