BNP Paribas neemt Community First over voor 1,2 miljard dollar

(tijd-nieuwslijn) - BancWest, een volle dochter van de Franse bankgroep BNP Paribas neemt het op Nasdaq genoteerde Community First over voor 1,2 miljard dollar in cash.

De prijs van 1,2 miljard dollar is 16,2 keer de winst over 2003. Het is een premie van 14 procent ten opzichte van de slotkoers van Community First over de laatste drie maanden.

Community West boekte in 2003 331 miljoen dollar omzet, 75 miljoen dollar nettowinst en een rendement op het eigen vermogen van 20,5%. Eind december had de bank voor 5,465 miljoen dollar activa.

BNP verwacht dat de operatie significante synergieën zal opleveren en gaat ervan uit dat de overname vanaf het eerste jaar aandeelhouderswaarde zal creeren. De aandeelhouders van Community First moeten de transactie nog goedkeuren, net zoals de betrokken autoriteiten in de VS. BNP verwacht de overname in het derde kwartaal van 2004 te kunnen afronden.

BancWest heeft 357 kantoren in zeven staten, vooral in Californie en Hawai. Community First heeft 155 kantoren in het Westen en het centrum van de VS. Na de overname zal BancWest 3,4 miljoen klanten hebben en de op zes na grootste commerciële bank zijn in het westen van de VS.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud