BNP Paribas opent eigen bankdochter in China

(tijd-nieuwslijn) - De Franse financiële groep BNP Paribas opent vandaag in China twee nieuwe vestigingen. Enerzijds gaat het om de nieuwe, volledige bankdochter BNP Paribas (China), anderzijds om de effecten-joint venture Changjiang BNP Paribas (China).

BNP Paribas vandaag in de Chinese havenstad Shangai ook een joint venture die zich toespitst op effecten. Tegen het eind van het jaar gaat de Franse groep, eveneens in Shanghai, een joint venture voor vermogensbeheer opzetten. De partner is hier Shenyin & Wanguo Securities.

BNP Paribas is al sinds 1860 in China actief en was in 1980 de eerste Europese bank die in Beijing een kantoor opende. In 1992 startte de groep de eerste Chinees-Franse joint-venturebank: de International Bank of Paris and Shanghai (IBPS) in Shanghai. Partner daarin was Industrial & Commercial Bank of Chaina (ICBC).

In de jaren 90 werd het netwerk uitgebreid naar andere grote steden. Met de omvorming van de joint venture bank in Shanghai naar een bank die volledig zelf wordt gecontroleerd, gaat BNP Paribas opnieuw een stap verder.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud