Bois Sauvage lijdt onder slecht beursklimaat

(tijd-nieuwslijn) - Het slecht beursklimaat heeft een ongunstige invloed op de halfjaarcijfers van de Waalse holding Compagnie du Bois Sauvage. Daardoor zal ze een 'erg aanzienlijke' provisie moeten nemen op haar aandelenportefeuille. Dat deelde Bois Sauvage mee naar aanleiding van de fusie met Surongo. De fusie gaat door omdat de fiscale impact meevalt.

Bois Sauvage zegt dat het over genoeg reserves beschikt om de waardeschommeling op te vangen. Het recurrent financieel resultaat, dat voortvloeit uit dividenden, beantwoordt aan de verwachtingen.

De aandeelhouders van Surongo en dochter Bois Sauvage, twee holdings uit de groep van Guy Paquot, beslisten woensdag dat de twee gaan fuseren. Ze hadden de fusie afhankelijk gemaakt van de fiscale impact van de transactie.

Even was er sprake dat de regering op de inkoop van eigen aandelen en de vereffening van vennootschappen 10% belastingen zou heffen. Dat zou Bois Sauvage EUR 3 miljoen kosten. Omdat volgens de recentste regeringsvoorstellen de operatie die Bois Sauvage beoogt buiten de fiscale maatregelen valt, beslisten de aandeelhouders om door te gaan met de fusie. Boekhoudkundig gaat ze in vanaf 31 mei 2002.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud