Britse outputprijzen stijgen meer dan verwacht

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - In het Verenigd Koninkrijk zijn de outputprijzen - de prijzen die producenten voor hun goederen vragen - in mei met 0,3% gestegen ten opzichte van april. Dit heeft het Britse bureau voor de statistiek maandag bekendgemaakt. De stijging lag boven de verwachting van analisten.Zij gingen uit van een stijging met 0,2%. Ten opzichte van mei 2001 stegen de outputprijzen met 0,1%.

In april stegen de outputprijzen op maandbasis met een herziene 0,4%, eerder gemeld als een stijging met 0,5%. Op jaarbasis was in april sprake van een toename met een niet herziene 0,2%.

De core outputprijzen, ofwel de outputprijzen exclusief voeding, drank, tabak en energie, stegen in mei op jaarbasis met 0,5%. In april stegen de core outputprijzen op jaarbasis met 0,3%.

De inputprijzen - de prijzen van grondstoffen - daalden in mei met een seizoensgecorrigeerde 0,7% ten opzichte van april en daalden met 6,1% ten opzichte van mei 2001. In april stegen de inputprijzen met een herziene 0,2% op maandbasis en was op jaarbasis sprakevan een herziene daling van 4,5%. Eerder waren respectievelijk een stijging van 0,9% en een daling van 3,7% bekendgemaakt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud