Bush schiet Amerikaanse huiseigenaren te hulp

De Amerikaanse president George W. Bush heeft vrijdag plannen (@link[http://online.wsj.com/article/SB118857298191314712.html?mod=hps_us_whats_news]volledige verklaring@endlink) bekendgemaakt waarmee hij huiseigenaren wil helpen die vanwege de 'subprime'-hypotheekcrisis in de problemen zijn geraakt. Hij wil voorkomen dat huizenbezitters met een risicovolle hypotheek gedwongen worden om hun woning te verkopen.

(betten) Bush wil de Federal Housing Administration leningen laten garanderen voor hypotheekeigenaren die meer dan negentig dagen achterlopen met de aflossing van hun schuld. Ook moeten Amerikanen met lage of middeninkomens hun hypotheek kunnen herfinancieren tegen voordeligere rentetarieven.

'Ik wil huiseigenaren helpen', aldus de president. 'De regering heeft hierin een rol te spelen.' Tegelijkertijd benadrukte Bush dat het niet de taak van de regering is om 'speculanten uit de brand te helpen, of diegenen die de keus hebben gemaakt een huis te kopen dat ze zich niet konden veroorloven'.

Bush wil door in te grijpen de situatie op de huizenmarkt stabiliseren en voorkomen dat de crisis op de kredietmarkten zich zal verspreiden over de rest van de Amerikaanse economie. Hij is echter nog steeds optimistisch over de veerkracht van de economie. 'De Amerikaanse economie blijft over het algemeen sterk genoeg om de turbulentie het hoofd te bieden.'

Foto epa

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud