'CBFA bij beste leerlingen van de klas'

Jean-Paul Servais (foto: photonews) ©Photo News

De CBFA is bij de beste leerlingen van de klas. Ook de laatste tien dagen hebben we dag en nacht, proactief, gewerkt." Dat heeft de topman van de financiële regulator CBFA, Jean-Paul Servais, donderdag gezegd in een gezamenlijke zitting van de commissies Financiën van Kamer en Senaat. Servais pareerde de kritiek op de werking van de regulator tijdens de huidige financiële crisis.

(belga) - De voorbije rees de kritiek op de CBFA over de rol bij de noodlijdende banken Fortis en Dexia. "Hoe is het zover kunnen komen?", luidde de voorbije periode meermaals de vraag. Zo kwam er kritiek op de financiering van de overname van ABN Amro door Fortis. Servais zei nu in het parlement dat daar toen - in 2007 - geen problemen rond waren.

Over de huidige chaos in de Europese banksector was de voorzitter van de CBFA kordaat. "Het probleem ligt bij de VS (de niet-kredietwaardige rommelhypotheken die op de markt gebracht werden, nvdr). Dit is geen poujadistisch betoog voor Servais of de CBFA. Als er vragen gesteld moeten worden is dat over de VS en het systeem van de gestructureerde producten. Daar ligt het probleem", luidde het.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud