Chinese bedrijven kunnen weer naar de beurs

Chinese bedrijven kunnen opnieuw naar de beurs. Dat was een jaar lang onmogelijk. Waarnemers zeggen echter dat de Chinese beurzen zich nog lang niet kunnen meten met die in de Verenigde Staten of Hong Kong.

(belga) Een jaar geleden stelde China een verbod in op beursintroducties. Het Aziatische land deed dat om de beurzen opnieuw aan te zwengelen en om de aandelen die in handen waren van de staat in de handel te kunnen brengen. Het gaat om niet-verhandelbare aandelen van Chinese beursgenoteerde bedrijven. Die hebben een gezamenlijke waarde van meer dan 200 miljard dollar.

China is vastbesloten van de beurzen in Shanghai en Shenzen serieuze spelers op de internationale markt te maken. Die beurzen zijn nog sterk beïnvloed door het oude communistische bestuur. Voortaan kunnen bedrijven pas genoteerd worden als ze drie jaar actief zijn. Er worden ook garanties gevraagd voor hun winstgevendheid. Analisten vrezen dat de Chinese markt op korte termijn opnieuw zal verzanden. Op lange termijn zal de waarde van de bedrijven waarschijnlijk sterk stijgen, gezien de economische hausse die China momenteel doormaakt.

(Foto bloomberg)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud