CMB en Exmar verlagen dividend

De rederijen CMB en Exmar verlagen hun dividend voor het boekjaar 2008 aanzienlijk. CMB zal aan zijn algemene vergadering een netto-dividend van 1,68 euro voorstellen (tegen 3 euro het jaar voordien). Hiervan werd al 0,75 euro netto uitgekeerd als interimdividend. Exmar gaat het dividend verlagen van 30 eurocent netto naar 7,5 eurocent.

(tijd) - CMB en Exmar maakten gisteren hun definitieve resultaten bekend. Die weken lichtjes af van de cijfers die eind januari werden bekendgemaakt.

CMB, van grootaandeelhouders Marc en Virginie Saverys, sluit af met een nettowinst van 211,8 miljoen euro (in januari werd 213 miljoen gezegd) en een omzet van 482 miljoen in plaats van de eerder genoemde 475 miljoen euro.

Eind januari verklaarde financieel directeur Ludwig Criel dat de vooruitzichten voor 2009 gunstig zijn omdat drogebulkrederij Bocimar, goed voor bijna 100 procent van de winst, zijn vloot zo goed als volledig heeft ingedekt met langetermijncontracten. 'Dat betekent niet dat de groep immuun is voor de gevolgen van de wereldwijde crisis', herhaalde Criel gisteren. Hij voegde er wel aan toe dat 2009 ongetwijfeld 'een jaar van vele uitdagingen wordt'.

De gastankerrederij Exmar, van broer Nicolas Saverys, sloot 2008 af met een bedrijfsresultaat van 79,4 miljoen dollar en een nettoverlies van 62,6 miljoen dollar (in plaats van de voorlopige 64,2 miljoen). Indien geen rekening zou worden gehouden met de wijziging in de reële waarde van de indekkingsinstrumenten, zou het geconsolideerde resultaat na belasting 31,5 miljoen dollar positief bedragen. Analisten gingen uit van 32,1 miljoen dollar. Exmar bevestigde dat het resultaat dit jaar hoger zal liggen. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud