Cofinimmo boekt 24,4% meer winst, trekt verwachtingen op

(tijd-nieuwslijn) - Het netto courant resultaat van de vastgoedbevak Cofinimmo steeg in het eerste halfjaar van 2002 van EUR 3,46 per aandeel tot EUR 4,3 per aandeel. Dat is een stijging met 24,4%. Voor geheel 2002 trekt de bevak, omdat de vooruitzichten beter zijn, de verwachting op tot EUR 8,4.

Cofinimmo heeft de stijging vooral te danken aan de daling van de rente, de integratie van Primaedis en het onder controle houden van de operationele kosten. Zo stegen de schulden tegenover de eerste helft van vorig jaar met 51%, terwijl de rentelast slechts met 43% toenam.

De huurinkomsten daalden wel met 1,8% van EUR 58 miljoen tot EUR 57 miljoen. De bezettingsgraad zakte van 97,6% tot 95,1%. Die daling wijt de bevak aan de nieuwe gebouwen in het Leopold Square Park aan de Nato te Evere. Deze gebouwen zijn nog niet volledig bezet. De portefeuille steeg van EUR 1,483 miljard tot EUR 1,561 miljard wat de schuldgraad op 47,36% brengt.

Er moesten op een aantal gebouwen rond de luchthaven van Zaventem minwaarden worden geboekt. In Brussel en Zaventem werden panden met een meerwaarde van EUR 24,03 miljoen verkocht. Op de Antwerpse Meir en in Deurne werden panden met een minwaarde verkocht. De grootste transactie gebeurde bij de fusie met Leopold III-laan en Immo Agriland waardoor het Leopold-park nu tot de portefeuille van Cofinimmo hoort.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud